Hozzávalók (4 főre):
30 dkg HentesRobi Angolszalonna
40 dkg liszt
2 tojás a tésztához + 4 tojás a végén
kb. 2,5 dl víz (a nokedlihez)
1 teáskanál só
1 csokor újhagyma (zöldjével együtt felkarikázva)
Frissen őrölt bors
1 evőkanál zsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
A nokedlit készítsük el elsőként: a lisztet, tojást, vizet és sót keverjük sűrű, de lágy tésztává. Forrásban lévő sós vízbe szaggassuk, főzzük ki, majd szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel.
Az Angolszalonnát vágjuk kis csíkokra vagy kockákra, és serpenyőben pirítsuk meg zsírjára, míg szép piros és ropogós lesz.
Hozzáadjuk az újhagymát, pár percig együtt pirítjuk.
Rádobjuk a kifőtt nokedlit, átforgatjuk a szalonnás-hagymás alappal, és kicsit le is pirítjuk.
A végén felütjük a 4 tojást, ráöntjük, majd folyamatos keverés mellett addig sütjük, míg a tojás krémesre nem sül a tésztával – ne szárítsuk ki.
Frissen őrölt borssal és opcionálisan egy kis snidlinggel vagy friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Tálalási javaslat:
Friss tejföllel, savanyúsággal, uborkával vagy kovászos káposztával kínáljuk. Egy tálba szedve, friss kenyérrel igazán laktató élmény!