Húsvéti sonka

Húsvéti Főtt Sonka Recept HentesRobitól – A Húsvéti Asztal Királya

Remélem, hogy a húsvét hangulata már kezd megfertőzni Téged is és Te is úgy örülsz neki mint Én az első tavaszi napsugárnak a borongós téli napok után.

Ma egy olyan recepttel készültem neked, ami nem csak a család szívét, de a hasát is megtölti majd örömmel – ez pedig nem más, mint HentesRobi híres húsvéti főtt sonka receptje.

De mielőtt belecsapnánk a lecsóba, akarom mondani Húsvéti főtt sonkába, hadd emlékeztesselek, hogy egy jó sonka kiválasztása olyan, mint egy művészi alkotás megteremtése. Itt nincs helye a kompromisszumnak! Legyen az bármilyen, ízlés szerint választott füstölt sonka, a lényeg, hogy minőségi legyen.

És ha már a minőségnél tartunk, ne felejtsd el, hogy a tökéletes szeleteléshez HentesRobi 67 rétegű damascusi acél késkészlete a legjobb választás a konyhában – ezekkel a késekkel szeletelni olyan, mint vajon átcsúsztatni egy forró kést. Csak stílusosabb.

Na de lássuk a Húsvéti sonka receptet!

Hozzávalók:

  • 2 kg füstölt sonka, ízlés szerint bármilyen lehet
  • 2 fej vöröshagyma, elnegyedelve
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bors
  • Fél kávéskanál kömény (egész, nem őrölt)
  • 2 darab babérlevél
  • 2 deciliter száraz fehér bor - ajánlom a Cserszegi Fűszerest

Elkészítés:

  1. Fogj egy fazekat, amelyikbe belefér a Húsvéti sonka. A fazék legyen legalább akkora mint a fejem. Öntsd fel vízzel, hogy jól ellepje, majd forrald fel a vizet és ha megvagy, szűrd le a habját.

  2. Ezután jön a varázslat: Add hozzá a fűszereket és fedő alatt, kis lángon, főzd puhára. Házi füstölésnél ez körülbelül 2-3 órát jelent. Nem siettetjük, hiszen a jó dolgokra várni kell. Tudod, #CsakTürelmesen.

  3. Amikor a sonka már büszkén hirdeti, hogy "majdnem kész vagyok", akkor önts hozzá két deciliter száraz fehér bort. Személy szerint a Cserszegi Fűszerest ajánlom. Ezután fedő alatt tovább puhítjuk a Húsvéti sonkánkat.

  4. A megmaradt bor se vesszen kárba, idd meg bátran, hiszen megdolgoztál érte barátom!

  5. Végezetül a megmaradt sonkalevet szűrd le és akár le is fagyaszthatod, mert ez lesz az a titkos alapanyag, amit majd egy gulyásleves vagy bableves főzésnél felhasználhatsz egy fantasztikus ízvilágért.

Figyelem! Ez a főtt sonka recept egy igazi kulináris kaland lesz.

Ha pedig a szeletelésnél egy kis extra presztízsre vágysz, emlékezz HentesRobi 67 rétegű damascusi acél késkészletére.

Na de ne felejtsük el, hogy a húsvét nem csak az evésről és az ivásról szól. Ez egy időszak, amikor megállunk egy pillanatra, és hálát adunk azokért a dolgokért, amik igazán számítanak az életünkben: a család, a barátok és az összetartozás érzése. (Na jó, azért ez a mennyei főtt sonka is számít. Egy kis pálinkával.)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!

-HentesRobi

Vissza a blogba